Ročne in avtomatske maske za varjenje

Razvrsti po:

Varjenje je eden najnevarnejših poklicev, saj zahteva delo z različnimi viri svetlobe, kot sta ultravijolična in infrardeča svetloba, ki lahko resno poškodujejo oči, zato je najpomembnejša zaščita pri tem delu varilna maska, ki ščiti oči, vrat in obraz pred nevarno svetlobo in iskrami. Mnogi profesionalni varilci še vedno dajejo prednost tradicionalni pasivni maski. Te maske za varjenje s pasivnimi lečami zagotavljajo poceni zaščito, a vsakič, ko želite pregledati zvar, morate čelado dvigniti, nato pa jo spet odložiti in pritrditi. Gibanje je hitro in enostavno, a če ga izvajate stokrat na dan, lahko porabite veliko časa in energije. Avtomatsk varilne maske ne ščitijo le pred škodljivimi svetlobnimi emisijami, temveč se odtenek čelade zlahka spreminja med svetlim in temnim, ne da bi morali dvigniti masko. Poleg tega, da so te varilne maske preprostejše za uporabo, so udobne in so na voljo v široki paleti barv in grafik. Avtomatska varilna maska z LCD komponento izkrivlja najbolj škodljive svetlobne valove, ki jih oddaja obločno varjenje, spreminja smer svetlobnih valov in prilagaja dovolj kontrast, da prepreči poškodbe varilcevih oči. Zaradi varnosti je večina leč s samodejno zatemnitvijo nastavljena tako, da polarizira svetlobo za 90 stopinj, ko ni vklopljena, kar ohranja lečo temno v primeru izpada električne energije.

V ponudbi imamo ralične maske za varjenje. Vabljeni, da si jo ogledate.

CENOVNI RAZPON

Vabimo vas, da si ogledate našo bogato ponudbo mask za varilce najbolj znanih svetovnih proizvajalcev varilne opreme in pribora. Maske za varjenje so ena najpomembnejših delov zaščitne opreme pri varjenju, ki ščiti oči in kožo varilca.

Maske za varjenje s samodejno zatemnitvijo ne ščitijo le pred škodljivimi svetlobnimi emisijami, temveč se odtenek varilne maske zlahka spreminja naprej in nazaj med svetlim in temnim, ne da bi morali čelado dvigniti ali popolnoma odstraniti. Poleg tega, da je avtomatska varilna maska enostavna za uporabo, nudi tudi večjo udobje pri delu. Panoramska varilna maska s samodejno zatemnitvijo doda dodatno raven udobja in učinkovitosti s 180° vidnim poljem.

Naše varilne maske se lahko uporabljajo za različne vrste varjenja – TIG varjenje, MIG varjenje, paličasto varjenje in plazemsko rezanje.

V Sloveniji smo verjetno eden največjih ponudnikov zaščitnih varilnih mask. V ponudbi imamo maske za varjenje treh proizvajalcev, od polprofesionalnih do vrhunsko profesionalnih, ki so primerne za najtežje pogoje dela.

Vabimo vas, da si ogledate tudi preostalo ponudbo varilnega pribora in zaščitne opreme – varilski predpasniki, varilske rokavice ter druge profesionalne varilne tehnike, kot so varilni stroji in plazemski rezalniki Hugong, gorilnike TBI, elektrod in varilnih žic podjetja Elektroda Zagreb in Lincoln Askaynak. ter dodajnih materialov za varjenje.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali varilna maska omogoča samodejno zatemnitev?

Nekateri modeli omogočajo avtomatično zatemnitev stekel takoj po začetku dela. Ta funkcija poteka preko občutljivih senzorjev, zatemnitev je tako izvedena v samo nekaj tisočinkah sekunde, zato bodo vaše oči zares zaščitene.


Kako se maska za varjenje napaja?

Napajanje poteka preko sončnih kolektorjev. Prednost takega napajanja je v tem, da ni potrebe po menjavi baterij ali pa potrebe po vklapljanju in izklapljanju napajanja.


Kakšna je teža maske za varjenje?

Zaradi posebnih materialov je maska za obraz lahka in težka nekaj več kot pol kilograma. Ergonomična oblika je prilagojena tako, da je nošenje udobno tudi za daljše časovno obdobje.


Kakšna je cena varilnih mask?

Izdelki, ki jih lahko nosite tudi med brušenjem, so dražji in znašajo nekaj več kot 100 €. Cenejše variacije so na voljo tudi za manj kot 60 €. Klasična varilna maska je narejena iz plastike in posledično cenejša.


Pošlji povpraševanje