TIG varilni aparati (inverter)

Razvrsti po:

TIG varilni aparat omogoča varjenje, ki vključuje uporabo taljive volframove elektrode, zaščitene z inertnim plinom, z ali brez vložka kovine. Je ena izmed najbolj priljubljenih metod, saj zagotavlja zelo visoko kakovost spojev, vendar zahteva uporabo visoko specializiranih strokovnjakov.

Postopek varjenja je sestavljen iz zaščite inertnega plina argona, ki zaradi svoje kemične sestave NE sodeluje aktivno pri tvorjenju kemične sestave zvarnega spoja. TIG varilni aparati so v industriji v uporabi že od druge svetovne vojne.

TIG varilni aparat omogoča izjemno vsestransko varjenje, a je hkrati to tudi ena najtežjih varilnih tehnik. TIG varjenje zahteva dve roki. Ena roka drži palico, druga pa TIG gorilnik. Ta gorilnik proizvaja toploto in oblok, ki se uporabljata za varjenje večine običajnih kovin, vključno z aluminijem, jeklom, nikljevimi zlitinami, bakrovimi zlitinami, kobaltom in titanom.

TIG varilni aparati so uporabni za varjenje jekla, nerjavečega jekla, aluminija, nikljevih zlitin, magnezija, bakra, medenine, brona in celo zlata. TIG je uporaben postopek varjenja okvirjev koles, kosilnic, vratnih kljuk, blatnikov in drugega.

V ponudbi imamo varilne aparate podjetja Hugong, ki velja za največjega proizvajalca opreme za rezanje in varjenje na Kitajskem, njihova prodajna mreža pa je razširjena v 108 državah po svetu. Poleg izjemne zaloge (vedno na voljo vsaj 200 varilnih aparatov), se lahko pohvalimo tudi lastnim servisom in bogato zalogo rezervnih delov.

CENOVNI RAZPON

TIG varilni aparat omogoča varjenje ali elektroobločno varjenje z netaljivo elektrodo v zaščiti inertnega plina. Gre za ročni postopek varjenja v nevtralnem zaščitnem plinu ali nevtralni mešanici plinov, ki uporablja netaljivo volframovo elektrodo (ali volfram z dodatki, npr. torijevim oksidom ali oksidi drugih elementov, kot so cirkonij, lantan, itrij) in predvsem dodatni material. Lastnost tega postopka je stabilen električni oblok in kakovosten zvar, vendar zahteva izjemno znanje varilca in je relativno počasen. TIG varilni aparati so uporabni pri varjenju skoraj vseh vrst materialov, najpogosteje se uporablja za varjenje nerjavnega jekla in lahkih kovin (aluminijeve zlitine, titanove zlitine).

Inverterski TIG varilni aparati Hugong v naši pondubi so varilniki, ki predstavljajo novo generacijo IGBT tehnologije. Njihova prednost je njihova velikost, saj ti varilni aparati uporabljajo veliko manjše transformatorje, zato so majhni in kompaktni ter jih tako zlahka prenašate v roki in lahko varite tudi na težko dostopnih mestih. Druga prednost je, da porabijo manj energije kot običajne naprave. Klasični varilni stroji uporabljajo velike transformatorje z železnim jedrom za pretvorbo visoke nizkotokovne AC napetosti v nizko visokotokovno AC napetost. Vendar pa inverterski varilniki, med njimi tudi TIG varilni aparati uporabljajo usmerniški modul za pretvorbo izmenične napetosti v enosmerno. Z zelo hitrim vklapljanjem in izklapljanjem se ustvari pulzni visokofrekvenčni enosmerni tok.Pri inverterjih so toplotne izgube veliko manjše, dosežemo mehkejše in bolj enakomerno varjenje. Poleg tega so prihranjene tudi elektrode, varilne žice in zaščitni plin.

Pošlji povpraševanje