Plazme za rezanje (inverter)

Razvrsti po:

Plazma rezalnik uporablja stisnjen zrak ali druge pline za rezanje električno prevodnih materialov z uporabo curka vroče plazme. Plazma rezalnik se pogosto uporablja pri proizvodnji, popravilu in obnovi avtomobilov ter v industrijski gradnji.

Plazemsko rezanje je postopek, pri katerem se električno prevodni materiali režejo s curkom vroče plazme. Stroj za plazemsko rezanje se lahko uporablja na številnih področjih, nekatere njegove običajne uporabe so: rezanje mehkega jekla, rezanje aluminija in nerjavečega jekla, industrijsko varjenje, industrijska proizvodnja, popravilo avtomobilov, rezanje barvnih materialov. Nekateri najpomembnejši dejavniki pri nakupu stroja za plazemsko rezanje so: določiti debelino kovine, ki jo boste najpogosteje rezali. Na podlagi debeline se izbere število amperov, s katerimi se reže. Na primer, če režete material debeline 1/4″, potem vam bo zadostovala naprava z nižjo amperažo (približno 25A), kot pri rezanju 1/2″ materiala (50-60A) ali 3/ 4″ – 1″ (80A in več). Čeprav lahko manjši plazma rezalnik razreže debelejše materiale, sam rez ne bo kakovosten. Pomembno je tudi določiti optimalno hitrost rezanja. Seveda plazma rezalnik z večjo amperažo reže hitreje kot tisti z nižjo. V naši ponudbi najdete plazma rezalnike svetovnega proizvajalca Hugong. Vsak plazma rezalnik ima dve leti garancije, dostava le-teh pa je brezplačna po celi Sloveniji. Za vse plazma rezalnike zagotavljamo tudi rezervne dele in lasten servis.

CENOVNI RAZPON

Plazemsko rezanje je postopek, pri katerem električno prevodne materiale režemo s pospešenim tokom vroče plazme. Varjenje s plazemskim oblokom je tehnično zelo podobno TIG varjenju, vendar je elektroda umaknjena, ionizirajoči plini v obloku pa se uporabljajo za ustvarjanje toplote.

Tipični materiali, pri katerih bi uporabili plazma rezalnik vključujejo jeklo, nerjavno jeklo, aluminij, medenino in baker, čeprav je mogoče rezati tudi druge prevodne kovine. Plazma rezalnik zato pogosto najdemo v proizvodnji, avtomehaničnih servisih, delavnicah za popravilo in obnovo vseh drugih transportnih sredstev (motorji, barke …), strojnih in ključavničarskih delavnicah, na terenu …

Zahvaljujoč visoki hitrosti in natančnosti rezanja v kombinaciji z nizkimi stroški se plazma rezalnik poleg v industrijskih, pogosto uporablja tudi v domači delavnici.

Plazemski rezalnik vam omogoča rezanje listov debeline med 2 in 40 mm zahvaljujoč visoki temperaturi, ki jo ustvarja. Rezalni stroji od 220 V in 60 do 100 A lahko režejo pločevino debeline od 0,2 do 8 mm. Za večje debeline se priporoča 400 V plazemski razrez, za pogoste reze od 2 do 40 mm, občasno tudi do 70 mm, če gre za profesionalni stroj.

Stroj za plazemsko rezanje je opremljen z več komponentami: plazemsko napravo, kompresorjem, katerega vloga je proizvajati zrak, ki bo postal plazma, gorilnikom, elektrodo, šobo, zaščitno kapico, difuzorjem in masno objemko s pomočjo kablov.

Pošlji povpraševanje