MMA varilni aparati (inverter)

Razvrsti po:

Inverterski varilni aparat sodi med stroje, novejše tehnologija, ki uporablja inverterske naprave za doseganje visoke učinkovitosti in natančnega varjenja. Običajno se uporabljajo za varjenje tankih kovin debeline manj kot 5 mm. Inverterska naprava je kompaktna in lahka in jo zato pogosto vidimo na gradbišču oziroma drugem terenu. Inverterski varilni aparati  se lahko uporabljajo za varjenje različnih materialov, kot so jeklo, aluminij, baker in druge podobne materiale. Zaradi svojih sposobnostih se lahko uporabljajo za varjenje tanke pločevine, odvisno od moči pa tudi za varjenje debelejših materialov.

Ena izmed glavnih prednosti inverterskih varilnih aparatov je njihova velikost, ti aparati uporabljajo veliko manjše transformatorje, zato so majhni in kompaktni, posledično jih zlahka prenašate in lahko varite tudi na težko dostopnih mestih. Druga prednost je, da inverterski varilni aparati porabijo manj energije kot običajne naprave. Klasični varilni stroji uporabljajo velike transformatorje z železnim jedrom za pretvorbo visoke nizkotokovne AC napetosti v nizko visokotokovno AC napetost. Vendar pa inverterski varilni aparat uporablja usmerniški modul za pretvorbo izmenične napetosti v enosmerno. Z zelo hitrim vklapljanjem in izklapljanjem se ustvari pulzni visokofrekvenčni enosmerni tok. Pri inverterjih so toplotne izgube veliko manjše, dosežemo mehkejše in bolj enakomerno varjenje. Poleg tega so prihranjene tudi elektrode, varilne žice in zaščitni plin.

CENOVNI RAZPON

Zakaj izbrati inverterski varilni aparat?

Inverterski varilni aparati so v zadnjem času zelo priljubljena izbira. Ta vrsta varjenja je relativno nova in ima številne prednosti v primerjavi s klasičnimi načini, ki smo jih večina vajeni.

Njihova prednost je, da so izjemno lahki in kompaktni, zato jih lažje prenašamo in z njimi varimo tudi na težko dostopnih mestih. A naj vas majhnost ne zavede, saj so kljub temu inverterski varilniki znani po visoki učinkovitosti in izjemno natančnem varjenju in se običajno uporabljajo za varjenje tankih kovin debeline manj kot 5 mm. Med prednosti inveretskih varilnikov moramo omeniti tudi dejstvo, da porabijo manj energije kot običajni varilni aparati.

Ko so se inverterski varilni aparati pojavili, je bilo veliko težav in ovir, vendar se je marsikaj spremenilo in dandanes je inverterska tehnologija postala zanesljiva in cenovno ugodna, zato je njena uporaba vse pogostejša.

V ponudbi imamo varilne aparate največjega kitajskega proizvajalca opreme za varjenje in rezanje Hugong, ki je kooperant večine svetovnih brendov, ki so svoje proizvodne tehnike preselili v Azijo. Podjetje Hugong je bilo ustanovljeno pred več kot 60 leti, danes pa se lahko pohvali s prodajno mrežo, ki obsega 108 držav. Poleg bogatih izkušenj se lahko pohvali tudi z najsodobnejšimi proizvodnimi procesi.

Pošlji povpraševanje