MIG/MAG varilni aparati (inverter)

Razvrsti po:

Pri varjenju MIG in MAG gre za varjenje z zaščitnim plinom, pri katerem dosežemo visok učinek varjenja z vidnim plamenom. MIG MAG varilni aparat je idealen strojh za varjenje, če nimate velko izkušenj z varjenjem ali pa bi se radi naučili variti. Uro ali dve izobraževanja s strokovno podkovanim inštruktorjem bo dovolj, da se naučite osnov, s katerimi boste izdelovali funkcionalne zvare. Estetika varjenja boste pridobili s časom ozrisoma s prakso in nadaljnjim učenjem. Največja prednost, ki jo imajo tovrstni varilni aparati, je uporaba na najrazličnejših materialih – od najtanjših do najdebelejših.

MIG MAG varilni aparat se najpogosteje uporablja v avtokleparskih delavnicah, za izdelavo raznih konstrukcij, ograj, vzdrževanje mehanizacije in kmetijske opreme itd. Poleg enostavnega obvladovanja postopka varjenja, ima MIG MAG varilni aparat to prednost, da omogoča varjenje aluminija in nerjavnega jekla. Tovrstni varilni aparati so tudi veliko hitrejši in učinkovitejši.

V naši bogati ponudbi boste zagotovo našli ustrezen MIG MAG varilni aparat, v kolikor pa boste imeli dodatna vprašanja, nas kontaktirajte in naša strokovna ekipa vam bo pomagala izbrati aparat, ki bo zadovoljil za vaše potrebe.

Na zalogi imamo vedno vsaj 200 varilnih aparatov, vsi varilni aparati Hugong pa imajo 24 mesecev garancije. Poleg tega imamo za vse varilne aparate Hugong poskrbljen lasten servis in  rezervne dele.

CENOVNI RAZPON

MIG MAG varilni aparat in postopki varjenja

MIG MAG varilni aparat je pravzaprav stroj, ki združuje dva načina varjenja. MAG varjenje, popularno znano kot CO2 varjenje, je postopek varjenja taljenja materialov z zaščito pred plinom CO2. Plin in varilna žica skupaj prehajata iz aparata v šobo gorilnika, plin izpodriva kisik iz tališča in omogoča, da material obdrži svoje lastnosti pri visoki temperaturi tališča, torej ne izgori v prisotnosti kisika ( temperatura na katero se kovina segreje je tudi visoka pri tej temperaturi kovina gori.Kot vsi vemo je za gorenje potreben kisik,zato se uporablja plin CO2,ki ne podpira gorenja.Co2 v coni zvara varuje zvara pred vžigom, tj. spremembo njegovih lastnosti). Taljenje žice nastane z nastankom električnega obloka med dvema nasprotnima poloma (med materialom, ki ga varimo, in žico, ki izhaja iz gorilnika). MAG varjenje je najenostavnejši način varjenja, saj omogoča enoročno delo in je razmeroma enostavno določiti dodajanje materiala in hitrost varjenja.

MIG varjenje je enak postopku kot opisano MAG, razlika je le v plinu, ki se uporablja za zaščito zvara. Za MIG varjenje se najpogosteje uporablja plin ARGON, ki je nujen kot zaščita pri varjenju aluminija ali nerjavnega jekla.

Čeprav je MIG MAG varilni aparat eden najpogostejših varilnikov večine delavnic pa so tu še drugi načini varjenja, ki so ob določenih primerih veliko bolj primeri, zato imamo v naši ponudbi tudi kombinirane varilne aparate podjetja Hugong. Za vsa dodatna vprašaja nas kontaktirajte ali pa nas obiščite v našem prodajnem salonu v Radomljah in naša strokovna ekipa vam bo pomagala izbrati aparat, ki bo zadovoljil za vaše potrebe.

Pošlji povpraševanje