Elektrode

Razvrsti po:

Elektrode so prevlečene kovinske žice. Izdelane so iz materialov, podobne kovinam, ki jih varimo. Pri obločnem varjenju so elektrode potrošni material, kar pomeni, da se elektroda med uporabo obrabi in stopi z zvarom. V naši ponudbi najdete elektrode Zagreb. Podjetje Elektroda Zagreb že 75 let proizvaja elektrode in dodajni program.

Varjenje z elektrodami, znano tudi kot ročno obločno varjenje, ročno varjenje z elektrodami, ročno obločno varjenje kovin ali varjenje v zaščitni kovini (SMAW), je običajno prvi postopek varjenja, ki se ga varilci naučijo med usposabljanjem. Je enostaven za učenje, vendar že ponuja vpogled v način delovanja varilnih sistemov in v razmerje med kovinami in električno napetostjo.

Varjenje s palično elektrodo ima v primerjavi s postopki MIG/MAG in TIG številne prednosti. Načeloma je mogoče z varjenjem z elektrodami variti skoraj vse materiale. Postopek se večinoma uporablja pri gradnji jeklenih konstrukcij in cevovodov, uporablja pa se tudi v kovinski trgovini in industriji. Ročno obločno varjenje kovin omogoča vse vrste zvarov in položajev, ne glede na to, ali gre za omejene položaje ali položaje nad glavo, navpične zgornje šive ali navpično konično varjenje. Poleg tega varilec ni odvisen od zaščitnih plinov in lahko brez težav dela zunaj, tudi v neugodnih vremenskih razmerah, kot sta veter ali dež.

CENOVNI RAZPON

Varjenje je že vrsto let nepogrešljiva tehnika v številnih proizvodnih procesih. Tehnološki napredek in vse strožje zahteve glede kakovosti izdelkov vodijo v uporabo vse bolj naprednih materialov, zato se povečuje tudi povpraševanje po novih dodatnih materialih. Vsi postopki obločnega varjenja uporabljajo dodano kovino. Pri varjenju MIG pa se uporablja varilna žica. Pri paličnem varjenju so to elektrode s prevleko.

Ob omembi elektrode za varjenje oz. varilna elektroda večinoma pomislimo na oplaščene elektrode. Gre za majhno kovinsko palico debeline 2-5 mm, ki je obdana z zaščitnim slojem, ki med varjenjem preprosto izgori in medtem preprečuje dostop kisika na varilno površino. Elektrode se uporabljajo za obločno varjenje. To v praksi pomeni, da varilni aparat ustvari električni oblok med elektrodo in varjencem. Pri tem se kovinska palica tali in ustvarja talino, medtem ko plašč hkrati zgoreva in ščiti talino od dostopa kisika.

Elektroobločno varjenje (varjenje z elektrodami) se uporablja za varjenje konstrukcij (predvsem pri montaži) ter za vzdrževanje in razna popravila. Je manj produktiven postopek varjenja v primerjavi z MIG/MAG varjenjem. Elektrode se najpogosteje uporabljajo za nelegirana in legirana ter visokolegirana jekla, za varjenje barvnih kovin (baker in aluminij) in za žlebljenje.

V ponudbi imamo elektrode podjetja Elektroda Zagreb, ki že več kot 75 let oskrbuje varilce v regiji in širše. Zahvaljujoč dolgoletni tradiciji, znanju in izkušnjam pri proizvodnji dodatnih varilnih materialov podjetja Elektroda Zagreb lahko kakovostno odgovorimo na zahteve in potrebe trga. V ponudbi imamo tudi njihov najnovejši proizvodni program oplaščenih elektrod, žic in palic za varjenje. Večji del njihove ponudbe je že dolgo prisoten na domačem trgu, kot novost v njihovem programu pa vam lahko ponudimo prašno polnjene žice za varjenje nelegiranih in nizkolegiranih jekel ter žice in palice za varjenje nerjavnih jekel.

Pošlji povpraševanje