Primeži

Razvrsti po:

Ključavničarski primež je sestavni del skoraj vsake delavnice. Primeži so običajno izdelani iz masivnega litega železa (ohišje) in opremljeni s praktično površino v obliki nakovala. Omogočajo enostavno in hitro namestitev na delovne mize in različne površine s pomočjo pritrdilnega vijaka. Po namestitvi na delovno površino ima primež možnost vrtenja za 360°, tako da lahko kompleksnejše obdelovalne materiale fiksiramo v želeni delovni položaj. Vpenjalne čeljusti primežov imajo razpon različnih velikosti in se nastavljajo s pomočjo vpenjalnega vijaka.

Ključavničarski primeži podjetja Rapid odlično kljubujejo zunanjim vplivom, kot je stalna izpostavljenost udarcem in ostalim mehanskim poškodbam. Odzivna litoželezna čeljust zagotavlja 100 % oprijem elementa in ne popusti med celotnim postopkom dela. Ohišje je dodatno zaščiteno pred korozijo, ostali deli so pocinkani, vreteno pa je še dodatno zaščiteno pred poškodbami. Naj vas prepričata ekonomična cena in odlična kakovost primežov Rapid, ki jih imamo v ponudbi.

CENOVNI RAZPON

Primež, ki mu včasih rečemo kar tretja roka, je nepogrešljivo orodje v orodjarni ali delavnici. Običajno so nameščeni na delovne mize ali podobne toge podpore in posrbijo, da material oziroma element obdelave ostane na mestu. Po namestitvi ima primež možnost vrtenja za 360°, kar pomeni, da lahko kompleksnejše obdelovalne materiale fiksiramo tudi v kakšen drug, bolj primeren delovni položaj. Primeži se lahko uporabljajo za širok spekter del. Zaradi odzivne litoželezne čeljusti, so zelo robustni in se vrhunsko oprimejo obdelovanca, ter ga kljub veliki sili ne spusti oziroma ne popusti.

V ponudbi imamo trpežne primeže podjetja Rapid in podjetja Unior. Primeži Rapid so sestavljeni iz odzivne litoželezne čeljusti, ki zagotavlja 100 % oprijem elementa, ohišja, ki je dodatno zaščiteno pred korozijo, in ostalih delov, ki so pocinkani ter vretena, ki je še dodatno zaščiteno pred poškodbami, vrezi in praskami med delom ali v primeru padca. Ohišje primežov podjetja Unior je narejeno iz sive litine, čeljusti pa so kovane in iz ogljikovega jekla. Ohišje je lakirano, čeljusti protikorozijsko naoljene, ostali deli cinkani, kar primežom daje površinsko zaščito. Primeže Unior lahko nadgradimo z vrtljivim podstavkom. Tako primeži podjetja Rapid, kot tudi primeži podjetja Unior zagotavljajo izjemno trpežnost in bodo v delavnici koristili svojemu namenu dolga leta. Izberite najprimernejše primeže, ki so dovolj močni za vaše delo. Preverite našo zalogo. V primeru dodatnih vprašanj pa pošljite povpraševanje ali pa nas obiščite v našem prodajnem salonu v Radomljah.

Pogosto zastavljena vprašanja

So primeži v vaši ponudbi kakovostni?

Vsi izdelki v naši ponudbi so skrbno izbrani in kakovostni, izdelani iz litega železa/ogljikovega jekla in obstojni. Dolgo življenjsko dobo še dodatno zagotavlja natančno obdelano ohišje, ki skupaj z oprijemljivo čeljustjo odlično spenja obdelovanca.


Katere lastnosti mora imeti vpenjalo?

Primež mora biti izdelan iz odpornega materiala, ki ob pritisku obdrži svojo obliko. Čeljust mora biti popolnoma zaprta in zagotoviti dober oprijem. Orodje mora biti dobro zaščiteno tudi proti rjavenju in koroziji.


Kakšne so cene izdelkov?

Kakovosten produkt boste dobili že za nekaj več kot 100 evrov. Najdražji primerek v naši ponudbi stane 565,64 €.


Lahko pri vas dobim primež za cevi?

V našem naboru izdelkov sta na voljo tudi dva primerka, primerna za vpetje cevi. Kovane čeljusti so še dodatno pocinkane, razpon čeljusti pa znaša 1/8″ – 3″. Mogoča je montaža na mizarsko mizo.


Iz česa so izdelani primeži?

Primeži v naši ponudbi so izdelani iz kakovostnega ogljikovega jekla. Le-ta je odlično odporen na zunanje vplive in zaščiten pred korozijo.


Pošlji povpraševanje