Vibrirna tehnika

Razvrsti po:

Vibracije so ključen korak pri številnih betonskih gradbenih projektih. Pri vlivanju betona je lahko v njem na stotine ali celo tisoče zračnih mehurčkov, ki lahko močno oslabijo strukturo betona. Takrat pridejo prav tako imenovani vibratorji za beton ali vibrirna igla. Vibratorji za beton izženejo zračne mehurčke in odvečno vodo z energičnim stresanjem sveže vlitega betona. Vibratorji za beton so uporabljeni med zalivanjem in to na zahtevo gradbenih predpisov. Med tresljaji glave se sproščajo zračni mehurčki, kar bistveno izboljša parametre betona.

Poleg vibrirne igle potrebujete tudi frekvenčni pretvornik, tako imenovana naprava, na katero so priključeni vibratorji za beton in ki ustvarja visoko frekvenco, s katero igle vibrirajo. Pretvorniki so večinoma priključeni na enofazni tok. Najpogosteje beton ne vibrira dovolj dolgo in je lahko oslabljen zaradi ujetega zraka v njem, zato bi bila najboljša tehnika in naš nasvet, da iglo vlečete zelo počasi (približno 2,5 cm na sekundo). Dokler se pojavljajo mehurčki, je potrebnih več vibracij.

V ponudbi imamo vibratorje betona španskega podjetja ENAR, ki jih odlikuje odlično razmerje med ceno in kvaliteto. ENAR je morda največji proizvajalec vibrirnih igel na svetu. Da gre za vrhunsko kvalitetne produkte, smo se prepričali sami. Za vse njihovr izdelke pa imamo zagotovljene rezervne dele in lasten servis.

CENOVNI RAZPON

Vibratorji za beton so naprave namenjene vibriranju betonske mase z namenom doseganja največje možne kohezije in homogenosti. Vibratorji za beton se uporabljajo za izgon zračnih mehurčkov iz betona, ki nastanejo pri vlivanju betona in lahko močno oslabijo betonsko konstrukcijo. Vibratorji betona s pomočjo vibracij, ki jih proizvajajo, z energičnim tresenjem sveže vlitega betona izženejo zračne mehurčke in odvečno vodo. Ta postopek je poleg vlivanja obvezen za pridobitev kakovostnega in močnega betona, s katerim izboljšamo protipotresne parametre gradbenega objekta.

Električne vibro igle se proizvajajo v različnih premerih, ki so odvisni od njihovega obsega delovanja in produktivnosti. Vibratorji za beton so preprosti a zmogljivi stroji, z dolgo življenjsko dobo in nizkimi stroški vzdrževanja. Vibrator betona je večinoma lahek in praktičen stroj, ki ga enostavno prenesemo z enega konca na drugi konec gradbišča. Opremljeni so z nekaj metrsko cevjo. V ponudbi imamo električni in mehanski vibrator betona znamke ENAR – španskega podjetja ENARco, ki je specializiran proizvajalec lahke gradbene mehanizacije. Tovarna  je osredotočena na dva sklopa izdelkov, in sicer vibriranje in glajenje betona ter utrjevanje. Vse od leta 1964 se razvija in utrjuje svoj položaj kot eno vodilnih podjetij na mednarodnem trgu, saj svoje izdelke izvaža v več kot 70 držav na petih kontinentih. V ponudbi imamo tudi njihove frekvenčne pretvornike.

Pošlji povpraševanje