Rušilno udarna in vrtalna kladiva

Razvrsti po:

Za učinkovito vrtanje in dletanje betona, kamna in drugih gradbenih materialov je najbolje uporabiti udarno vrtalno kladivo ali rušilna oziroma kombinirana kladiva.

Elektropnevmatsko vrtalno kladivo deluje na način, da elektromotor ustvarja vrtenje orodja (svedra) in poganja pnevmatski mehanizem, ki ustvarja udarce. Sinhronizirano vrtenje in udarjanje orodja v obdelovanec povzroči vrtanje v izbrani gradbeni material. Glede same tehnologije vpetja rezilnega orodja (svedra) obstajajo dva tipa vrtalnih kladiv: to je SDS Plus vrtalno kladivo (SDS plus vpetje) in SDS Max kladivo (SDS Max vpetje).

SDS Plus kladiva so namenjena za vrtanje lukenj od 5 pa do 28 mm, medtem ko so zmogljivejša SDS Max kladiva namenjena za vrtanje lukenj tja od 12 pa do 52 mm.

Kombinirana (vrtalna) kladiva imajo po navadi tudi funkcijo dletanja vendar so pri tem manj učinkovita od rušilnih kladiv. Zelo pomemben podatek pri izboru kladiv je moč posameznega udarca ki se izraža v Džulih (J). Glede na velikost kladiv se moč udarca giblje od 2,5 J pa vse tam do 45 J ali še več.

Naslednja delitev vrtalnih in rušilnih kladiv je glede na vrsto napajanja. Ta je lahko iz omrežja (230 V) ali s pomočjo električnega agregata oziroma s pomočjo baterije. Glede na hiter razvoj električnih baterij tudi pri uporabi kladiv je čutiti močen trend menjave električnih kladiv z baterijskimi (akumulatorskimi).

V podjetju Metal Mikulić imamo veliko ponudbo (in zalogo) vseh naštetih kladiv blagovne znamke HiKOKI. Gre pravzaprav za znano japonsko znamko Hitachi, ki pa je spremenila LE ime, kvaliteta ostaja ista oziroma neprestano raste, kot je to značilno za japonsko inovativnost in učinkovitost. Kladiva Hitachi so veljala za ena najboljših na svetu.

In ne nazadnje, HiKOKI je kot prvi na svetu izdelal brezkrtačno udarno vrtalno kladivo. Za vse, ki bi želeli imeti najboljše razmerje med ceno in kvaliteto so kladiva HiKOKI prava izbira.

CENOVNI RAZPON

Malo drugih orodij je tako vsestranskih kot je ročno vrtalno kladivo. Z njim vrtamo v les, jeklo, barvne kovine, beton, suhomontažne plošče, plastiko in številne druge materiale. Ne samo, da vrta luknje v material, vrtalno kladivo se uporablja tudi za rušenje.  Zato ga pogosto imenujemo tudi kot kombinirano kladivo. Kombinirana (vrtalna) kladiva imajo po navadi tudi funkcijo dletanja vendar so pri tem manj učinkovita. Zato se je bolje odločiti za udarno vrtalno kladivo, ki ga imenujemo tudi rušilno kladivo.

Vrhunska učinkovitost, ergonomska oblika ter maksimalna trpežnost so odlike vrtalnih in rušilnih kladiv HiKOKI. To in dejstvo, da so prvi na svetu patentirali in osvojili serijsko proizvodnjo brezkrtačnih kladiv jih postavlja med tri vodilne svetovne proizvajalce. Odlikuje jih moč, trpežnost in ergonomska oblika ter skrb za uporabnika. HiKOKI (oziroma Hitachi) je za svoja kladiva prejel številne mednarodne nagrade tako za kvaliteto kot tudi za oblikovanje.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali lahko udarna kladiva uporabim tudi za vrtanje v beton?

Tako rušilno kladivo kot tudi vrtalno kladivo v naši ponudbi sta primerna za delo tudi na trših materialih, kot sta beton in opeka. Gradbeni pripomoček je na voljo za domače in profesionalne mojstre, dletanje pa je po zaslugi ergonomičnega ročaja udobno in varno.


Kakšna je povprečna cena za udarna kladiva?

Cena se od proizvajalca do proizvajalca razlikuje, cene izdelkov v naši ponudbi (znamka Hikoki) se sicer gibljejo od 400 € do nekaj več kot 1.000 €.


Katere so glavne prednosti, s katerimi se lahko pohvali vrtalno kladivo Hikoki?

Gradbeni pripomočki znamke Hikoki se lahko pohvalijo s sofisticiranim in inovativnim sistemom proti tresenju in vibracijam. Prav tako je omogočena stabilna zmogljivost tudi v primeru padca napetosti.


Ali na vaše izdelke nudite tudi garancijo?

Na nekatere izdelke, kot je rušilno kladivo Hikoki H45MEY, nudimo do 12 mesecev garancije. V primeru okvar garancija velja do 24 mesecev. Za povrnitev stroška je pomembno, da ob nakupu shranite garancijski list.


Katere so prednosti, ki jih imajo rušilna kladiva brez vgrajenih krtač?

Predvsem je zaradi odsotnosti krtač strošek servisa oz. popravila nižji, saj že sam nakup rezervnih krtač predstavlja dodatne stroške, kasneje celoten znesek še dodatno zviša menjava.


Pošlji povpraševanje