Trifazni agregati

Razvrsti po:

Agregat 3 fazni se za razliko od monofaznega agregata, ki je večinoma rezervni vir napajanja, uporablja kot osnovni vir napajanja povsod tam kjer ni na voljo električni tok iz omrežja.

Agregat 3 fazni je večinoma na voljo z močjo 6 kW pa vse do 1.000 kW in več. Ko govorimo o agregatih manjše moči (do približno 10 kW) so predvsem bencinski. Ko pa so ti močnejši od 15 kW, so izključno dizelski.

Agregat 3 fazni se najpogosteje uporaba na raznih gradbiščih oz. deloviščih in kot rezervni zasilni vir napajanja za vse objekte, ki ne prenesejo dolgotrajni izpad električnega toka. To so bolnišnice, banke, trgovski centri, bencinske črpalke, televzijske in radijske postaje, večja podjetja… Vsak tak rezervni agregat 3 fazni ima vgrajeno avtomatiko, ki omogoča hiter avtomatski vklop ob izpadu osnovnega električnega napajanja.

V ponudbi imamo agregate italijanskega podjetja GenSet. Dizelski agregat 3 fazni GenSet so narejeni za dolgotrajno delovanje. Opremljeni so z velikimi rezervoarji, da bi avtonomija delovanja (brez poseganja človeka) bila čim daljša.

Vsi manjši trifazni agregati iz ponudbe Metal Mikulić imajo AVR avtomatiko za preprečevanje prevelikih nihanj toka in napetosti. To je po navadi v okvirjih +/- 2 %.

Za vsa dodatna vprašanja ali pomoč pri izbiri ustreznega agregata, se obrnite na naš strokovni kader, ki vam pomagal najti tistega, ki bo zadovoljil vaše potrebe in bo finančno ustrezal vašemu proračunu.

CENOVNI RAZPON

Kaj pomeni enofazni agregat ali agregat 3 fazni?

V vskodnevnem življenju se srečujemo z električnimi napravami ki za svoje delovanje potrebujejo električno napetost. Naprave se po svoji napajalni napetosti ločijo na enofazne, ki za svoje delovanje potrebujejo napetost 230-240 V in pa na tri fazne naprave, ki za svoje delovanje potrebujejo napetost 400 V. Agregati so namenjeni zasilnemu napajanju oz. tudi napajanju strojev in naprav v primeru terenske rabe, ko ni vira omrežnega napajanja. Tako so v ponudbi 1f agregati (230V) in pa seveda tudi agregat 3 fazni (400/230V) agregati, ki sočasno lahko proizvajajo tudi 1f napetost (230V). Glede na porabnike katere morate napajati tako izberite pravo napetost ter seveda moč agregata. Za gospodinjsko rabo, ko imamo opravka le z 1f (230V) napravami izberemo 1f (230V) agregat primerne moči. Ko pa potrebujemo napajanje naprav s priklopno napetostjo 3f (400 V) potem se temu primerno izbere agregat 3 fazni.

V ponudbi imamo agregate vrhunskega italijanskega podjetja GenSet z vgrajenimi DIESEL motorji. Opremljeni so z velikimi rezervoarji, zato je njihova avtonomija delovanja izjemno dolga.

Prednosti diesel agregatov:

  • dolga življenska doba motorjev
  • majhna poraba glede na proizvedeno moč
  • daljši servisni cikel
  • večja obstojnost goriva
  • večji rezervoarji – daljša avtonomija

Potrebujete nasvet strokovnjaka ?

Pokličite nas na tel. 01/ 7295 – 111 oziroma pišite na info@metalmikulic.si ali nas obiščite v našem prodajnem salonu na sedežu podjetja Rusjanova ulica 1, 1235 Radomlje.

Pošlji povpraševanje