Inverterski agregat

Razvrsti po:

Za razliko od tradicionalnih agregatov, inverter agregati proizvajajo električno energijo v treh fazah. Črpajo energijo iz vira enosmernega toka in jo pretvorijo v izmenični tok z uporabo elektronskih vezij. Inverterski agregat je manjši, lažji in veliko tišji agregat. Čeprav agregati inverter ne morejo proizvesti velikih količin energije kot tradicionalni agregati, so bolj učinkoviti zaradi tehnologije generiranja izmeničnega toka. Bolj ko je agregat učinkovit, manj goriva se porabi in rezervoar za gorivo je lahko manjši. Moč, ki jo lahko proizvede pretvornik, se giblje od približno 1200 do 4000 vatov.

Inverterski agregati so dražji od standardnih agregatov zaradi inovativne tehnologije, ki jo uporabljajo, povzročajo manj hrupa in so ekonomsko bolj učinkoviti. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji, ki jo uporabljajo inverterski agregati, je napetost v agregatorskih vtičnicah konstantna napetost 230 V. Zahvaljujoč temu je mogoče na inverterski generator priključiti tudi naprave iz kategorije fine elektronike, kot so računalnik, prenosnik, TV in ostale občutljive naprave, kot na primer medicinski inštrumenti ki potrebujejo konstanten tok.

Po drugi strani pa so inverterski agregati odlični tudi za kmapiranje, saj so veliko bolj tihi od drugih agregatov. Čeprav inverterski agregati ne morejo proizvesti toliko energije kot običajni agregati, so bolj učinkoviti zaradi načina, na katerega se proizvaja energija z uporabo izmeničnega toka.

V ponudbi imamo inverterske agregate treh vrhunskih podjetij, in sicer Honda, Fogo in Hailin. Za vse zagotavljamo lasten servis. Za dodatne informacije ali nasvet nas kontaktirajte in naš strokoven kader vam bo pomagal izbrati pravi agregat za vaše potrebe.

inverterski agregati
CENOVNI RAZPON

Inverterski agregat je vrsta prenosnega agregata, ki proizvaja izmenični tok tako kot običajni agregat, vendar ga s pomočjo pametnega elektronskega vezja pretvori v enosmerni tok in nazaj v čistejši in stabilnejši izmenični tok. Zaradi tega je izhod inverterskega agregata stabilnejši in zanesljivejši od običajnega agregata, z manj popačenj (spremenljivosti napajanja), manj nihanja napetosti in hrupa.

Inverter agregati proizvajajo stabilno in čisto izhodno valovno obliko, zato so idealni za napajanje občutljivih elektronskih naprav in aparatov, ne da bi povzročali poškodbe ali motnje. Agregati inverter so že od samega začetka zasnovani tako, da so izjemno varčni z gorivom. Izkoriščajo prednosti naprednega elektronskega vezja za prilagajanje števila vrtljajev motorja potrebam po električni energiji. S tem se zmanjša poraba goriva in podaljša čas delovanja agregata.

Inverterski agregati so na splošno tišji od običajnih agregatov, zato so idealni za uporabo v stanovanjskih območjih, pri kampiranju in prireditvah na prostem. Običajno so lahki in kompaktni, zato jih je enostavno prenašati in shranjevati. Tudi zaradi tega so priljubljena izbira za kampiranje in druge dejavnosti na prostem.

Inverterji proizvajajo manj emisij in porabijo manj goriva kot običajni agregati, zato so okolju prijaznejša izbira. Poleg tega pa sta prednosti inverterskega agregata še preprečevanje pregrevanja in preobremenitve v omrežju. V ponudbi imamo inverterske agregate treh vrhunskih podjetij, in sicer Honda, poljski Fogo in kitajski Hailin.

Pošlji povpraševanje